Handige verhuistips van Magnus Movers!

1. Begin tijdig

Begin ruim op tijd. Bij een verhuis komt altijd meer kijken dan eerst gedacht. Neen dus de tijd om uw verhuizing goed te regelen. Begin met inpakken, zodra u verhuisdozen of opslagruimte hebt. Pak elke dag enkele dozen in.

2. Organisatie

Pak elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen. Zorg dat je veelgebruikte spullen snel kunt terugvinden.

3. Nummeren

Geef elke doos een nummer. Duid aan naar welke kamer de doos moet worden gebracht.

4. Belangrijke details

Wasmachine alleen verhuizen met vastgezette trommel. Kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos zetten. Hou belangrijke papieren in de handbagage. Houd alle sleutels, montagegereedschap en lijstjes samen in een box. Op die manier kan u, eens ter plaatse, op een georganiseerde manier terug aan het uitpakken beginnen.

5. Bureauladen

Stop hier niet te veel in, want dat kan schade veroorzaken. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en hou sleutel in de handbagage.

6. Glas en servies

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen (borden) moeten onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet flessen altijd rechtop in verhuisdozen en pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

7. Brandbare goederen

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Deze en op andere manier gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je ze toch inpakt en ze verwonden mensen, dan ben jij hiervoor aansprakelijk.

8. Lampen

Verwijder gloeilamp en lampenkap. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen. Plaats de lampenkap rechtop in de doos. Decoratieve knoppen en dergelijke plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.

9. Kleden en gordijnen

Verpak kostbare kleden in nette dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook goed in plastic zakken. Kleding kun je zo uit de kast in garderobedozen hangen.

10. Medicijnen

Plak de doosjes met plakband dicht. Steek ze in kleine dozen. Als je medicijnen nodig hebt, moet je het nodige apart houden voor de verhuisdag.

11. Spiegels en schilderijen

Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen voorzichtig inpakken.

12. PC, video en hifi

Verpak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat computer/videorecorder vast zit. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.

Dringend een verhuis te regelen? Contacteer Ons vrijblijvend voor een prospectie!